In ons weekblad "de Krant" heeft begin februari 2016 een artikel gestaan in verband met ons 15 jaar bestaan van de Herberg.

 

 

‘Dat je gasten blij kunt maken met wie je bent, dat is de állermooiste beloning’

 

RODERESCH – Alleen al voor de goddelijke rabarber zou je er naar toegaan. Of de voortreffelijke  maaltijdsalade met geitenkaas uit de oven met zalmsnippers, walnoten, honing, verschillende slasoorten, gemarineerde olijven en zoete mosterddressing.

En voor één van die heerlijke koffietjes van verse bonen. Waar we het over hebben? Over Herberg van Es in Roderesch!

 

Roderesch? Inderdaad, het witte restaurant  met dat grote zonneterras pal achter het kruispunt van Roderesch, nét even buiten Roden. Zelfs bekend bij vele Amsterdammers. Want gasten uit heel het land doen de herberg maar wat graag met regelmaat even bezoekje.

Dit jaar bestaat het restaurant van Barbara en Bennie van Es alweer 15 jaar. Geheim van het succes? Goede keuken, gezellige entourage en áltijd gastvrij. Of je nu iets speciaals te vieren hebt, of gewoon lekker wilt eten met je kids: alles kan en iedereen is welkom. “Ik denk dat gasten graag komen omdat we toegankelijk zijn.

Gewoon blijven. We bedienen hier niet met chique klosjes maar serveren altijd goed en vers bereid eten”, vertelt gastvrouw Barbara van Es.

 

Laten we heel eerlijk zijn: buiten de deur eten is pure luxe. Als je het doet, wil je optimaal genieten toch? En niet alleen van al het lekkers dat op je bord ligt, maar ook van fijne bediening en een knusse plek om je tijd door te brengen in prettig gezelschap.  Stuk voor stuk ingrediënten voor levensgeluk.

En dat weten de gastdame en -heer van Herberg van Es maar al te goed. “Vijftien jaar geleden begonnen we ons restaurant. Jong en onbevangen waren we. Draaiden op onze dienstbaarheid, dat bij ons beide in de genen zit”, weet Barbara zich goed te herinneren. Het bleek een gouden combi: gastvrouw Barbara en chef-kok Bennie van Es.

 

Vanaf nul zijn ze begonnen. Draaiden op pure intuïtie.  Een echtpaar dat leeft voor hun restaurant. Iedere dag met passie en bevlogenheid kookt en gasten in de watten legt. Met inmiddels een hele trouwe club vaste medewerkers om hen heen. “We zijn hier net een familie. Zondagavond borrelen we altijd even met elkaar. Verjaardagen vieren we samen.

Ja, we zijn een hecht team. En dat voelen de gasten ook.” Behalve dat Herberg van Es met de seizoenen mee kookt, -het wildseizoen is net achter de rug, de asperges uit Veenhuizen zijn in zicht en daarna staan de verse mosselen op de menukaart- staan ze bekend om het telkens wisselende maandmenu.

Geliefd bij heel veel lekkerbekken in de regio. Vijf gangen voor 32,50. En tijdelijk, ter ere van het 15 jarig bestaan, op zaterdag zelfs vijf gangen voor 30 euro. “2 keer 15 hè”, verduidelijkt Bennie van Es die het er allermeest van geniet wanneer hij mensen een onvergetelijke avond kan bezorgen. Een viergangen koud- en warmbuffet maken is zijn specialiteit. “Ik kan er helemaal mijn creativiteit in kwijt. Zó heerlijk om te doen!”

 

Barbara vindt het meest bijzondere dat ze haar gasten blij kan maken met iets simpels: “dat mensen komen voor jou, je ze blij kunt maken met wie je bent. Dat is voor mij de allermooiste beloning!”

 

 

Herberg van Es

Hoofdweg 1

9305 TD  Roderesch

 

tel. : (050)  501 26 60

 

herbergvanes.nl

e-mail: herbergvanes@gmail.com

Maandags  gesloten

 

Dinsdags t/m zaterdag geopend vanaf 11.30 uur

Zondags vanaf 10.00 uur

 

Andere opening alleen op aanvraag.